30 mil dinara gubitaka zbog blokada

Izvor: B92, 30.Okt.2013, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

30 mil dinara gubitaka zbog blokada

Beograd -- Železnice Srbije danas su saopštile da su zbog blokada barske i kragujevačke pruge do sada imale štetu veću od 30 miliona dinara.

Železničku stanicu Priboj pre tri dana blokirali su radnici Fabrike automobila Priboj (FAP), a zaposleni u karagujevačkom preduzeću "Autosaobraćaj" od 22. oktobra blokiraju deo pruge na relaciji Kragujevac-Kraljevo.

"Samo u teretnom železničkom saobraćaju štete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se procenjuju na oko 200.000 evra, ukoliko se uzimaju u obzir samo ugovoreni teretni vozovi, koji zbog blokade ne mogu da saobraćaju", piše u saopštenju Železnica.

Dodaje se da je danas broj teretnih železničkih kompozicija koje ne mogu da saobraćaju zbog toga što radnici blokiraju pruge povećan za još dva voza. Reč je o tranzitnom vozu koji je iz Subotice trebalo da saobraća za Prijepolje, kao i o vozu iz železničke stanice Radinac sa toplo valjanim trakama namenjenih izvozu.

Železnice su podsetile da od juče stoje železničke kompozicije sa 442 automobila za potrebe kragujevačkog "Fijata", zatim sa 1.850 tona žitarica, 640 tona glinice i 660 tona boksita, namenjenih izvozu.

"Samo zbog stajanja ovih železničkih kompozicija srpske železnice danas su oštećene za oko 60.000 evra, a procenjeni samo današnji gubici u putničkom saobraćaju su oko 1,5 miliona dinara", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoji osam teretnih vozova

Izvor: Danas, 30.Okt.2013

Ukupne direktne štete koje srpske železnice trpe zbog blokade barske i kragujevačke pruge povećale su se na preko 30 miliona dinara. Samo u teretnom železničkom saobraćaju one se procenjuju na oko 200 hiljada evra, ukoliko se uzimaju u obzir samo ugovoreni teretni vozovi, koji zbog blokade ne...

Nastavak na Danas...

Radnici FAP obustavili blokadu pruge Beograd-Bar

Izvor: Beta, 31.Okt.2013, 10:31

PRIBOJ, 31. oktobra 2013. (Beta) - Radnici Fabrike automobila Priboj (FAP), koji su četiri dana blokirali železničku stanicu u tom gradu na pruzi Beograd-Bar, prekinuli su u četvrtak ujutro blokadu, potvrdjeno je a..

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.