Zijade: Više nego ikad potrebno poštovanje ljudskih prava na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2022, 12:32

Zijade: Više nego ikad potrebno poštovanje ljudskih prava na Kosovu i Metohiji

Šefica Misije UN na Kosovu i Metohiji Karolin Zijade rekla je danas, na Međunarodni dan ljudskih prava, da su "više nego ikada ljudska prava neizostavna u građenju svetle budućnosti za sve" ljude na KiM.

Šefica UNMIK-a je pozdravila početak celogodišnjeg proslavljanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, koja ce sledeće godine obeležiti 75 godina postojanja, kao jedinstvene prekretnice za priznanje značajnog doprinosa te deklaracije unapređenju ljudskih prava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i međunarodnog mira i bezbednosti, navodi se u njenom saopštenju.

"Želim da ohrabrim kosovske institucije i druge aktere da istraju u svojim naporima na usvajanju načela Univerzalne deklaracije i jačanju kosovskog društvenog ugovora njegovim daljim utemeljivanjem na ljudskim pravima", kazala je ona.

Ona je rekla da UNMIK ostaje posvećen pružanju podrške svim akterima na Kosovu i Metohiji da snagu ljudskih prava iskoriste za osiguranje mirnog, otvorenog i pravičnog društva koje je otpornije u kriznim vremenima.

"Nastavićemo da tesno sarađujemo sa svim relevantnim akterima u duhu Univerzalne deklaracije, da štitimo ljudska prava svih ljudi i da nikoga ne ostavimo po strani", poručila je Zijade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.