Izvor: S media, 11.Dec.2011, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeri: Jahjaga ima nelegalnu diplomu!

Visoki zvaničnici kosovske policije, uključujući aktuelnog predsednika Kosova Atifete Jahjagu, imaju nelegalne diplome i zvanje eksperata za kriminalistiku koje su svojevremeno dobili na sarajevskom Univerzitetu, piše prištinski list "Zeri".

Odlikovan kosovski policajac

Jahjaga i Tači otputovali u Njujork

Jahjaga: Protiv međunarodne uprave na severu

Predsednica Kosova, koja je godinama bila u policiji, kao i drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << policajci koji su unapređeni na različite položaje u kosovskoj policiji i postigli značajne karijere zahvaljujući ovim nelegalnim diplomama, oštetili su kosovski budžet za hiljade i hiljade evra.

Bez obzira na to što kosovski zakoni obavezuju svaku visokoškolsku instituciju na Kosovu da se akredituje za obavljanje svoje delatnosti, to nije učinjeno i sa sarajevskim Univerzitetom pod čijim su imenom pripadnici kosovske policije pratili magistarske i specijalističke studije.

Nelegitimnost je konstatovana u istrazi unutrašnje kontrole policije u januaru 2009. godine, kada je utvrđeno da su pripadnici kosovske policije prošli dve obuke u skladu sa sporazumom između kosovske policije 2006. godine i Instituta za kriminologiju Univerziteta u Sarajevu, čiji je dekan Ramo Masleša.

U školovanju je napravljeno više prekršaja i konstatovano da nijedan od nastavnih predmeta, čija su predavanja održavana u Prištini, nije u skladu sa nastavnim planom tog fakulteta.

Direktor Nacionalnog saveta za kvalitet u Agenciji za akreditaciju na Kosovu Ferdije Žuši-Etemi zaključila je da je cela delatnost sarajevskog Univerziteta bila nelegalna.

(Srna)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.