Zeman doputovao u Beograd,  sa Vučićem položio venac na Spomenik braniocima Beograda

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Sep.2019, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeman doputovao u Beograd, sa Vučićem položio venac na Spomenik braniocima Beograda

Predsednik Češke Miloš Zeman doputovao je danas u posetu Beogradu tokom koje će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i srpskim zvaničnicima razgovarati pre svega o privrednoj saradnji ali i o pitanju Kosova.

"Odnosi između Srbije i Češke su danas na najvišem nivou", napisao je Vučić na Instagramu uz fotografije sa dočeka češkog predsednika na aerodromu "Nikola Tesla".

Po dolasku u Beograd Zeman je sa Vučićem položio vence na spomenik braniocima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Beograda u Prvom svetskom ratu na Novom groblju.

Zvaničan deo posete počinje sutra sastankom Zemana i Vučića u Palati Srbija, gde će im se potom pridružiti i čalnovi  delegacija dve zemlje.

Zeman je u Srbiju doputovao sa pedesetak privrednika i četvoricom ministara. Tokom njegove posete biće potpisano više bilateralnih sporazuma i održan poslovni forum.

Zeman će se sutra sastati i sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić a u četvrtak sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Istog dana, srpska premijerka Ana Brnabić u Pragu će učestvovati na sastanku premijera Višegradske grupe sa predsednicima vlada država Zapadnog Balkana a početkom oktobra takav samit V4-Zapadni Balkan uz učešće predsednika Vučića organizuje u zamku Lani kraj Praga predsednik Zeman.

Sam predsednik Zeman naglasio je uoči dolaska da je njegova poseta Srbiji orijentisana izrazito na trgovinske odnose. Prema Privrednoj komori Češke interesovanje čeških preduzeća za Srpsko-češki poslovni forum u Beogradu bilo je takvo da je za samo nekoliko dana popunjen kapacitet aviona.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.