Zbog mitinga u Mitrovici raseljeni sa Kosova otkazali blokadu puta kod Rudara

Izvor: JužneVesti.com, 12.Feb.2024, 13:41

Zbog mitinga u Mitrovici raseljeni sa Kosova otkazali blokadu puta kod Rudara

Blokada državnog puta Niš - Priština kod kuršumlijskog sela Rudare zbog pritiska Kurtijevog režima na Srbe na Kosovu i Metohiji koju je Udruženje prognanih sa KiM iz Kuršumlije zakazalo za danas od 12 do 15 sati, odložena je za naredni ponedeljak, 19. februara.

U saopštenju koje je poslato iz tog Udruženja kaže se, između ostalog, da je blokada otkazana zabog najavljenog mitinga u Kosovskoj Mitrovici koji je zakazan za 12 sati.

Poštovana braćo i sestre, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prognani sa Kosmeta i naši sugrađani, zbog održavanja velikog narodnog mitinga u Kosovskoj Mitrovici mi Srbi prognani sa Kosmeta otkazujemo najavljeni protest koji smo zakazali za danas u Rudaru kod Kuršumlije zbog prohodnosti naših sugrađana koji putuju za Kosovsku Mitrovicu na veliki narodni miting. Sa protestima nastavljamo idućeg ponedeljka u podne - navode organizatori blokade.

Podsetimo, pre sedam dana organizovana je prva u nizu najavljenih blokada državnog puta Niš - Priština u Rudaru kod Kuršumlije u znak podržke Srbima na Kosovu i Metohiji.

Kako je tada rečeno, blokada će se nastaviti svakog ponedeljka, sve dok privremene prištinske institucije i Aljbin Kurti ne prestanu da vrše teror nad srpskim narodom u južnoj srpskoj pokrajini.

Blokada puta važi samo za vozila sa kosovskim registarskim tablicama, dok ostala vozila mogu nesmetano prolaziti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.