Završena blokada kod Rudara, novi protest narednog ponedeljka

Izvor: JužneVesti.com, 05.Feb.2024, 17:51

Završena blokada kod Rudara, novi protest narednog ponedeljka

Iako je najavljeno da će trajati tri sata, blokada državnog puta Niš - Priština u Rudaru kod Kuršumlije u znak podržke Srbima na Kosovu i Metohiji završena je nešto ranije, ali je najavljeno masovnije okupljanje svakog narednog ponedeljka, sve dok, kako je rečeno, privremene prištinske institucije i Aljbin Kurti ne prestanu da vrše teror nad srpskim narodom u južnoj srpskoj pokrajini.

U znak solidarnosti za preostale Srbe širom Kosova i Metohije dvadesetak aktivista >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Udruženja raseljenih Srba sa KiM sa sedištem u Kuršumliji blokiralo je državni put i onemogućilo vozilima sa kosovskim tablicama da se kreću, dok su ostala vozila nesmetano prolazila.Blokada u znak podrške Srbima sa KiM; Foto: Lj. M.

Politika koju vodi Kurtijev režim najviše će naškoditi poštenom narodu na KiM, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Teror prištinskih institucija koji preživljava srpski i ostali nealbanski narod, postao je nepodnošljiv i vrlo je blizu sukoba sa nesagledivim posledicama - navode organizatori blokade.

Ranije je rečeno da raseljeni Srbi u zemlji i širom sveta čekaju 25 godina da se vrate svojim kućama i obnove vekovna ognjišta kako bi započeli novi život sa komšijama Albancima koji nisu vršili zločine, a zatraženo je i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar inostranih poslova Ivica Dačić i ostali članovi Vlade hitno upute dopis svim međunarodnim organizacijama da odmah zaustave teror i hapšenje Srba samo zato što su Srbi.

Okupljeni na blokadi zahtevaju da se uspostavi dugotrajni mir i zajednički život Srba i Abanaca uz bezbednosne garancije međunarodnih snaga.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.