Završen neformalni sastanak o ZSO kod Hovenijera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2023, 23:13

Završen neformalni sastanak o ZSO kod Hovenijera

Neformalni sastanak o Zajednici srpskih opština, održan u okviru radne večere u rezidenciji ambasadora SAD u Prištini Džefrija Hovenijera, kojem su prisustvovali i predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji, završen je večeras oko 20 časova, saznaje Tanjug.

Na sastanku su, između ostalih bili predstavnici Srpske liste Goran Rakić, Dalibor Jevtić, Igor Simić, nekoliko gradonačelnika opština sa srpskom većinom, među kojima i predsednica opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bivši zamenik premijera u vladi u Prištini Branimir Stojanović, Milica Andrić Rakić iz Nove društvene inicijative, ministar za zajednice i povratak u vladi privremenih prištinskih institucija Nenad Rašić.

Prisustvovali su i predstavnici političkih partija i nevladinih organizacija sa KiM, ambasadori akreditovani u Prištini, kao i šefovi međunarodnih organizacija OEBS, EU i Euleks, kao i predstavnici predsedništva, vlade i skupštine privremenih prištinskih institucija.

Sastanak je, kao i onaj od 31. januara, bio zatvoren za medije, a posle večere nije bilo izjava za medije.

Pre sastanka, američki ambasador Džefri Hovenijer se sastao sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, sa kojom je razgovarao, kako je saopšteno iz njenog kabineta i o dijalogu između Beograda i Prištine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

UNS: Opština Gračanica bira medije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2023, 11:43

Udruženje novinara Srbije (UNS), sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM), saopštilo je danas da Opština Gračanica i dalje selektivno poziva medije na događaje od javnog značaja...Mnoge medije na srpskom jeziku Opština Gračanica nije pozvala da izveštavaju kada je predsednica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.