Zavetnici traže otkazivanje rukometne utakmice Srbija - Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2018, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavetnici traže otkazivanje rukometne utakmice Srbija - Kosovo

Srpski sabor Zavetnici pozvao je danas nadležne organe da otkažu održavanje utakmice između ženske juniorske rukometne reprezentacije Srbije i tzv. reprezentacije tzv. države Kosovo, koja je zakazana za 23. mart u Kragujevcu.

Kako se navodi u saopštenju, nedopustivo je da se u gradu koji je oduvek baštinio slobodarsku i državotvornu ideju održava utakmica koja se direktno kosi sa ustavnim poretkom Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije i vređa dostojanstvo svih njenih građana.

"Smatramo da je neprihvatljivo da naša reprezentacija odustane od intoniranja svoje himne i isticanja srpskih državnih simbola kako na taj način ne bismo uvredili prištinsku separatističku tvorevinu. Podsećamo da su sportske manifestacije vrlo često zloupotrebljavane od strane secesionističkih grupacija da bi se u široj svetskoj javnosti stvorio utisak da su one legitimne i legalne", ističe se u saopštenju.

Zavetnici navode da država Srbija ne sme upadati u takve zamke, naročito u trenucima kada je pritisak da Beograd prizna tzv. Kosovo izraženiji nego ikada.

"Mi poštujemo trud naših mladih sportista i podsećamo ih da odustajanje od ovakve utakmice neće uticati na njihove sportske karijere, ali će učešće u njoj zauvek ostaviti sramni pečat kako na njih pojedinačno, tako i na čitav srpski sport i državu Srbiju. Ovde nije reč o politici, već o zaštiti najvažnijih državnih i nacionalnih interesa i dostojanstva svih naših građana", zaključuje su u saopštenju uz poruku da će se članovi i simpatizeri Zavetnika okupiti ispred dvorane "Jezero" u Kragujevcu u petak od 14.30 i u miru i dostojanstvu izraziti svoj protest.

Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Srbije i kosovske selekcije igra se od 16.00 sati.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.