Zastava OVK osvanula u dvorištu predsednika tzv. Kosova; OVK je istorijska i nedodirljiva vrednost

Izvor: B92, 13.Apr.2021, 17:09

Zastava OVK osvanula u dvorištu predsednika tzv. Kosova; "OVK je istorijska i nedodirljiva vrednost"

Socijaldemokratska partija Kosova (SDPK) postavila je danas zastavu Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u dvorištu Predsedništva tzv. Kosova.

U saopštenju za medije SDPK je poručila da institucije tzv. Kosova, Predsedništvo i sve druge "bez OVK ne bi bile naše, u stvari bile bi ili kvislinške ili autonomaške".

"Svi znamo međunarodne okolnosti i situaciju koje su nas dovele ovde. Ali Kosovo nije stvoreno od nule. Ovde je bilo ljudi, istorije i volje. Bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je autentičnih zahteva i napora koji nisu nestali ni u najtežim vremenima", navedeno je u saopštenju.

Kako je rečeno, "predsednica je poznata po svojim pežorativnim tonovima prema ljudima otpora, otporu koji je opstao sve do stvaranja OVK, vrhunac ovih napora je rat OVK, poricanje OVK znači poricanje glavnog dokaza slobode, žrtve i unutrašnje volje".

SDPK je naglasila da "predsednica Vjosa Osmani i svi drugi trebalo bi da znaju da je OVK istorijska i nedodirljiva vrednost".

Predsednica Osmani je poslednjih dana bila kritikovana zbog toga što na godišnjicu bitke u Košarama nije spomenula OVK, što je ona i njen kabinet demantovao.

Najoštrija u tim kritikama je bila upravo SDPK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.