Zasedao Savet za bezbednost, Vučić zvao Putina i Mogerini

Izvor: B92, 26.Mar.2018, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zasedao Savet za bezbednost, Vučić zvao Putina i Mogerini

Kosovska Mitrovica -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu predsedavao je sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost.

Na sastanaku koji je trajao nešto više od sat i po vremena bili su premijerka Ana Brnabić, ministri Nebojša Stefanović, Ivica Dačić, Nela Kuburović, Aleksandar Vulin, šef BIA Bratislav Gašić...

Sednica je bila zakazana za utorak pre podne, ali je zbog vanrednih okolnosti održana nakon hapšenja Marka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đurića u Prištini.

Medijima se potom obratio Vučić, a šta je rekao možete pročitati - OVDE.

Predsednik Srbije zakazao je hitnu sednicu Saveta za nakon hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici, koji je zatim prebačen u Prištinu, a potom "deportovan" u centralnu Srbiju.

Mediji javljaju i da je predsednik Vučić ubrzo posle hapšenja Đurića telefonom razgovarao s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o današnjim događajima na Kim, a potom je pozvao telefonom šeficu evropske diplomatije Federiku Mogerini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Večeras sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Izvor: RTS, 26.Mar.2018

. Predsednik Srbije sazvao je za večeras u 19.30 sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, saznaje RTS.

Nastavak na RTS...

Vučić sazvao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je za večeras u 19.30 sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost...Danas popodne u Kosovskoj Mitrovici uhapšen je šef vladine kancelarije za KiM Marko Đurić...Sednica Saveta prema nezvaničnim saznanjima prethodno je bila zakazana za sutra.

Nastavak na Vesti-online.com...

Vučić stigao u Predsedništvo, uskoro sednica Saveta

Izvor: Blic, 26.Mar.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je večeras u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu, gde bi uskoro trebalo da počne sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.