Zaplenjeno više od 1.000 polovnih udžbenika u BG

Izvor: Mondo, 26.Avg.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno više od 1.000 polovnih udžbenika u BG

Akcijom Inspekcije u Kosovskoj ulici u Beogradu zaplenjeno 1.227 polovnih udžbenika. Akcija izvedena zbog "narušavanja komunalnog reda i otežavanja saobraćaja".

Foto: MONDO/Dušan Volaš

Velika akcija inspektora u Kosovskoj ulici u Beogradu poznatoj po tome da se u njoj uvek pred školsku godinu okupljaju preprodavci polovnih udžbenika.

Iz Grada Beograda je saopšteno da su inspektori Odeljenja za inspekcijski nadzor nad trgovinom u okviru Sekretarijata >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za inspekcijske poslove, reagovali na osnovu prijava građana da je u Kosovskoj ulici "zbog ulične prodaje polovnih knjiga i udžbenika narušen komunalni red i otežan saobraćaj".

Prema rečima gradske sekretarke za inspekcijske poslove Sonje Podunavac, oni su, uz asistenciju Komunalne policije i učešće JKP "Gradska čistoća", 23. i 25. avgusta izvršili inspekcijski nadzor nad trgovinom van prodajnog objekta.

"Na licu mesta je zatečen veći broj lica koja su prodavala knjige iz vozila ili sa javne površine i koja nemaju svojstvo trgovca. Zbog obavljenja delatnosti za koju nisu registrovani, a na osnovu Zakona o inspekcijskom nadzoru, za dva lica je rešenjem naloženo da izvrše upis u osnovni registar, izrečena mera zabrane rada, oduzeta je roba - 1.227 polovnih udžbenika. Protiv njih će se podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka", rekla je Sonja Podunavac i dodala da se moraju poštovati pravila i da ovakvom prodajom ne sme da se narušava komunalni red i otežava saobraćaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.