Žandarmi se zaklinju životom i Kosovom

Izvor: BKTV News, 30.Jun.2012, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandarmi se zaklinju životom i Kosovom

Pripadnici Žandarmerije, najveće jedinice MUP-a Srbije, u novoj zakletvi, koju su dobili, zaklinju se da će pobediti ili časno poginuti za Srbiju koje nema bez Kosova.
“Bez Kosova ne postoji moj srpski narod, bez Kosova ne postoji moja Srbija,bez Kosova i ja ne postojim. Narode srpski, braćo i sestre, zaklinjem se pred Bogom pobediću ili časno poginuti za moju čast, za moje poreklo, za moju porodicu, za moju Srbiju”, glasi tekst zakletve.
U Žandarmeriji su na pitanje zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << čega se cela zakletva praktično odnosi na odbranu Kosova odgovorili da je reč o metaforama u duhu Vidovdana.
Ova jedinica MUP-a, kako objašnjavaju u Žandarmeriji, od ove godine Vidovdan slavi kao svoju slavu, pa je zbog toga Kosovo u fokusu zakletve.
“U pitanju je čista metafora. Želeli smo da u duhu Vidovdana prikažemo da se povratimo u istoriju i setimo starih kosovskih junaka i uopšte tog dana kao dana kosovskih junaka i shodno tome rečeno je pobedićemo ili poginuti”, kaže portparol Žandarmerije Stanica Puzović.
Dalje navodi da zakletva i simbolika povezivanja Kosova nema nikakve veze sa promenom vlasti u Srbiji.
Kosovo je oduvek bilo važno ovoj jedinici, od njenog formiranja do danas”, dodaje Puzović.
Izvor: Mondo
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.