Žandarmerija ranila dva Albanca

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2013, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandarmerija ranila dva Albanca

Najmanje dve osobe albanske nacionalnosti su ranjene večeras na administrativnoj liniji sa Kosovom u kuršumlijskom selu Borovac u oružanom sukobu sa pripadnicima Žandarmerije, izjavio je agenciji Beta komandant Žandarmerije Bratislav Dikić. Oni su se sukobili večeras u ataru kuršumlijskog sela Borovac na administrativnoj liniji sa Kosovom sa naoružanim Albancima sa Kosova koji su krali šumu, a oružani sukob je trajao oko pola sata.

"Grupa Albanaca je napala iz automatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << oružja patrolu Žandarmerije na teritoriji Srbije u ataru kuršumlijskog sela Borovac", rekao je Dikić.

 

Dikić je rekao da je Kfor obavestio Žandarmeriju da su ranjena dva Albanca i da su oni prebačeni u bolnicu u Prištini. Komandant Žandarmerije je rekao da se sumnja da je u tom oružanom incidentu bilo još ranjenih Albanaca. Oni se, kako navodi Dikić, još kriju u šumama u ataru sela Borovac na teritoriji centralne Srbije.

 

U toku je akcija potrage za ranjenima.

  Foto: Ilustracija

 

"Ako noćas pronađemo ranjene ukazaćemo im medicinsku pomoć", rekao je komandant Žandarmerije.

 

Pripadnici Žandarmerije su posle incidenta blokirali administrativnu granicu sa Kosovom u ataru sela Borovac na teritoriji opštine Kuršumlija.

 

 

 

 

Predsednik Saveta Mesne zajednice Merdare Časlav Milošević rekao je za Betu da je oružani sukob trajao oko pola sata.

 

"Pucalo se kao da je rat. Iz više vrsta naoružanja. Pored jedinačne paljbe čula se i rafalna. Meštani ovog sela su vrlo uznemireni i uplašeni", kaže Milošević.

 

Meštanka Ratomirka Pavlović (65) rekla je Beti da se incident dogodio u blizini njene porodične kuće.

 

"Meci su fijukali sa svih strana. Čuli smo kako se zabadaju u stabla i kako kidaju lišće sa drveća", kazala je Ratomirka Pavlović.

 

U selu Borovac živi dvadesetak meštana među kojima je petoro dece. Meštani kažu da su svi jako uznemireni i uplaseni, jer ovo nije prvi put da izbijaju oružani incidenti u blizini njihovih kuća. U proteklih desetak dana ovo je treći oružani incident u ovom selu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

U oružanom sukobu sa Žandarmerijom ranjena najmanje dva Albanaca

Izvor: Blic, 07.Jul.2013

Najmanje dve osobe albanske nacionalnosti su ranjene večeras na administrativnoj liniji sa Kosovom u kuršumlijskom selu Borovac u oružanom sukobu sa pripadnicima Žandarmerije, izjavio je agenciji Beta komandant Žandarmerije Bratislav Dikić. ..- Grupa Albanaca je napala iz automatskog oružja patrolu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.