Zamenik kosovskog ministra za kulturu: Kosovo je američki proizvod

Izvor: Blic, 10.Mar.2017, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamenik kosovskog ministra za kulturu: Kosovo je američki proizvod

Zamenik kosovskog ministra za kulturu Redžepi Hoti najavio je da će kosovska vojska biti formirana naredne sedmice i da će taj proces biti u skladu sa ustavom i u saradnji sa međunarodnim partnerima Prištine.

- Sad je vreme za vojsku a zabrinutost naših međunarodnih partnera, SAD i NATO, je razumljiva zato što je ovo veoma osetljivo pitanje - rekao je Hoti učestvujući u debati na RTV21, preneli su danas prištinski mediji.

U strateškom smislu, Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je, prema njegovim rečima, više poput "Izraela u okruženju arapskih zemalja".

- Duž kosovske granice je armija koja je veoma opasna i ne samo za Kosovo - rekao je Hoti.

On je podsetio da je kosovski predsednik Hašim Tači na sastancima sa predstavnicima Euleksa i Kvinte, detaljno objasnio da će ovaj proces biti koordinisan sa međunarodnim partnerima i u skladu sa zakonima.

- Formiranje vojske je nezaustavljiv proces, Kosovo je "made in USA" - rekao je Hoti i ponovio Tačijeve reči da projekat formiranja kosovske vojske nikad neće biti u suprotnosti sa SAD ili NATO.

Inače, SAD, EU i NATO protive se tranformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga poručivši Tačiju da nije trenutak za to, te da sve u vezi sa tim mora biti u skladu sa kosovskim ustavom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.