Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Feb.2015, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednički carinski tranzit Kosova i Albanije

Premijeri Kosova i Albanije, Isa Mustafa i Edi Rama, otvorili su zajednički carinski tranzit između dve zemlje na prijelazu Vrbnica.

Premijer Kosova je ocijenio ovaj sporazum veoma važnim za dvije zemlje i kazao da od njega neće imati koristi samo biznisi, već i građani.

Premijer Rama je naveo ovaj zajednički tranzit spaja dvije strane granice i ukida birokraciju koja je ranije prouzročila  čekanja na carini.

„Obje strane ove granice imaju potrebe za ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << uslugom, a kako bi imali jedan prijelaz bez čekanja i bez ikakvih ometnji. Dovoljno je samo pet minuta za prelaz“, kazao je Rama. Po njegovim riječima, dvije zemlje će imati samo jednu kancelariju za kontrolu.

„Granice su točke spajanja, a ne podjele. To je bilo naše uvjerenje za nacionalno i evropsko ujedinjenje sa Kosovom“, kazao je Rama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.