Zahtev za državljanstvo Rusije - poziv u pomoć

Izvor: S media, 18.Nov.2011, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev za državljanstvo Rusije - poziv u pomoć

Molba oko 20.000 kosovskih Srba za državljanstvo Rusije jeste "poziv u pomoć" zbog albanske represije, ocenio je danas u Astani, ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić koji je u poseti Kazahtsanu.

"To nije pokušaj da emigriraju, koliko je molba da budu zaštićeni", rekao je Jeremić na konferenciji za novinare, prenosi agencija DPA.

Jeremić je dodao da je medjunarodna zajednica kosovskim Srbima "garantovala zaštitu od progona... ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << oni još nemaju".

Jeremić: Neće biti smak sveta!

Jeremić i Davutoglu: Bez dogovora oko Zukorlića

Jeremić: Crkve na KiM ostaju srpske

"Mislim da su odlučili da im najbolji zaštitnik... može biti naš partner i naši prijatelji - Ruska Federacija", kazao je Jeremić.

Rusija je detaljno proučila zahtev kosovskih Srba za državljanstvo, ali mora da poštuje zakon o tome, izjavio je juče šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i dodao da na političkom planu "Moskva odlično razume motive njihovog obraćanja".

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Zahtev za državljanstvo Rusije - poziv u pomoć

Izvor: EMportal, 18.Nov.2011

Molba oko 20.000 kosovskih Srba za državljanstvo Rusije jeste "poziv u pomoć" zbog albanske represije, ocenio je danas u Astani ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Nastavak na EMportal...

Jeremić: Zahtev za državljanstvo Rusije - poziv u pomoć

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Nov.2011

Molba oko 20.000 kosovskih Srba za državljanstvo Rusije jeste "poziv u pomoć zbog albanske represije”, oceniuo je danas u Astani, ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić koji je u poseti Kazahtsanu. "To nije pokušaj da emigriraju, koliko je molba da budu zaštićeni", rekao je Jeremić...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.