Zahtev je pripajanje Preševske doline Kosovu - to je volja naroda, ne zahtev političara

Izvor: B92, 23.Nov.2019, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zahtev je pripajanje Preševske doline Kosovu - to je volja naroda, ne zahtev političara"

Albanci sa juga Srbije, 28. novembra u Preševu, održaće protestni skup sa kojeg će upozoriti na diskriminaciju kojoj su izloženi od strane zvaničnog Beograda.

"Diskriminacija je veća iz godine u godinu. Naš osnovni zahtev je pripajanje Preševske doline Kosovu. To nije zahtev političara, već volja naroda", rekao je organizator protesta Nazmi Hajredini.

Sa protesta će biti zatraženo ujedinjenje sa Kosovom, a organizatori ovog skupa očekuju da će odziv građana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti veliki.

Najvljeni protest biće održan 28. novembra u 11 časova, valja KosovoOnline.

Ovaj datum, 28. novembar, obeležava se kao Dan zastave Albanije, sećanje na dan kada je 1912. godine potpisana Dekalaracija o nezavisnosti albanske države.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.