Zahtev Prištine za članstvo u Interpolu u senci skandala

Izvor: RTS, 22.Okt.2018, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev Prištine za članstvo u Interpolu u senci skandala

Priština je uložila veliki napor da bi Kosovo bilo primljeno u članstvo Interpola, a iako su šanse da se to i dogodi veoma male, veliku štetu tom postupku nanosi i činjenica da su u kolima sina šefa kosovske tajne službe Špenda Madžunija pre desetak dana pronađeni ilegalno oružje i droga.
Prištinska Gazeta ekspres se poziva na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neimenovanog predstavnika vlasti koji je uključen u ceo postupak. S druge strane, poslanik najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova Anton Kuni kaže da je policija obelodanjivanjem ovog slučaja ugrozila članstvo Prištine u Interpolu.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj sumnja da je ovaj slučaj deo zavere.
Gazeta ekspres piše da su kosovska policija i tužilaštvo angažovani da sina šefa tajne službe oslobode sumnji da mu pripada pronađeno oružje i droga, jer bi to moglo dodatno da napravi problem kosovskom članstvu u Interpolu.
Međutim, neimenovani izvor Gazete ekspres tvrdi da bi i oslobađanje 20-godišnjaka od odgovornosti takođe mogao biti skandal i prepreka za prijem Kosova u članstvo Interpola.
Inače, Generalna skupština Interpola biće održana 20. novembra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Kosovski mediji pišu da su droga i oružje pronađeni kod 20-godišnjeg sina šefa kosovske tajne službe bio deo redovne policijske kontrole, koja ni na koji način nije bila uperena protiv sina prvog čoveka AKI.
Špetim Madžuni, sin šefa AKI Špenda Madžunija, uhapšen je 12. oktobra dok je vozio dedin automobil, u kojem su pronađeni ilegalno oružje i određena količina marihuane.
Ceo slučaj su, inače, pratile kontradiktorne informacije o tome ko je vlasnik oružja i droge. Naime, u vozilu su se u trenutku policijske kontrole nalazile tri osobe, što je dodatno zainteresovalo javnost.
Dok Haradinaj strahuje da je prvom čoveku AKI ovaj slučaj podmetnut, kosovski predsednik Hašim Tači, koji je oduvek bio blizak Madžuniju, kaže da treba sačekati da ceo slučaj bude istražen do kraja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo, Interpol, sin, droga, oružje i naravno zavera

Izvor: B92, 23.Okt.2018, 07:59

Iako Priština ulaže veliki napor da Kosovo bude primljeno u Interpol, štetu tom planu nanosi sin kosovskog šefa tajne službe kod kog su nađeni droga i oružje.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.