Zaev: Otvaranje granica bez PCR sa Srbijom, Crnom Gorom, BiH i tzv. Kosovom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2020, 15:50

Zaev: Otvaranje granica bez PCR sa Srbijom, Crnom Gorom, BiH i tzv. Kosovom

Od ponedeljka, 12. oktobra, makedonski državljani moći će da uđu u Srbiju, Kosovo, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu bez negativnog PCR tsta, kao što će i građani ove četiri države moći će da uđu Severnu Makedoniju bez testa.

Premijer Zoran Zaev naveo je na svom Facebook profilu da je Vlada prihvatila preporuku Komisije za zarazne bolesti i doneta je odluka da se omogući nesmetan ulazak stranih državljana iz ove četiri zemlje, prenela je Sitel TV.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"U ovim zemljama, čiji su građani do sada bili obavezni da pri ulasku / tranzitu u našoj zemlji podnesu negativni RT PCR SARS CoV-2 test, prema principu reciprociteta, dogovoreno je da naši državljani putuju u ove zemlje, bez obaveze da podnesu negativan test ", rekao je Zaev.

Kaže da je ova odluka doneta na osnovu predloga i pozitivnog mišljenja Komisije za zarazne bolesti, prema kojem do sada nema indicija niti je u pitanju veliki broj pozitivnih slučajeva iz inostranstva, a samim tim ni visokog rizika po javno zdravlje.

"Odluka je doneta radi zadovoljenja potrebnih potreba građana, a Vlada apeluje da se putovanja svedu na minimum i isključivo za neophodne potrebe i uz potpunu i doslednu primenu svih mera lične zaštite od Kovid-19", rekao je Zaev.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.