Zabranjen ulazak na Kosovo; Policija ne dozvoljava deci iz RK Mokra Gora da se vrate svojim kućama

Izvor: B92, 10.Dec.2022, 18:35

Zabranjen ulazak na Kosovo; Policija ne dozvoljava deci iz RK "Mokra Gora" da se vrate svojim kućama

Kosovska policija zabranila je danas deci iz Rukometnog kluba "Mokra Gora" uzrasta od 12 do 15 godina da se vrate kući

Deci je zabranjen ulatak na KiM nakon što su posle odigrane utakmice u Aleksandrovcu pokušali da pređu administrativni prelaz Brnjak i vrate se kući.

Kako prenose mediji, Kosovska policija je kombi koji je prevozio decu vratio sa prelaza Brnjak, ne dozvolivši im tako da se posle dve izvojevane sportske pobede odmore kod kuće.

Deca iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << RK "Mokra Gora" smeštena su u hotelu u Novom Pazaru, što im je omogućila opština Zubin Potok, uplašeni su i zabrinuti da li će sutra moći da se vrate svojim roditeljima.

Na turniru u rukometu za decu uzrasta do 12 godina koji je održan u Aleksandrovcu, RK "Mokra Gora" ostvario je dve pobede protiv klubova iz Župe i Novog Pazara.

Kosovska policija na prelazu Jarinje brani ulazak vozilima i pešacima na Kosovo, javlja reporter Kosovo onlajna sa Jarinja. Ulazak se ne dozvoljava ni pešice.

Podsećamo, ranije danas na prelazu Jarinje uhapšen je bivši policajac Dejan Pantić, a zbog njegovog hapšenja postavljene su barikade kod Leposavića i Rudara i okupili su se građani koji žele da spreče njegovo prebacivanje u Prištinu.

Na licu mesta prisutni su i Euleks i Kfor.

Kako se navodi na Fejsbuku Kosovske policije, saobraćaj je zatvoren zbog barikada koje su Srbi postavili na putevima u opštinama Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

"Iz bezbednosnih razloga, dok su putevi blokirani u pravcu graničnog prelaza Jarinje, Kosovska policija ga je privremeno zatvorila za saobraćaj, pa građani za saobraćaj treba da koriste druge granične prelaze", navode, između ostalog, iz Kosovske policije.

Dodaju da će Policija Kosova nastaviti da obezbeđuje sve građane.

"Policija Kosova poziva građane da ne nasedaju na pozive ili eventualne provokacije od strane kriminalnih lica ili grupa, već da sarađuju sa Kosovskom policijom, koja će nastaviti da se zalaže za obezbeđenje svih građana bez razlike, izvođenjem pred licem pravde osumnjičena lica", naglasili su iz Policije Kosova.

Kosovska policija saopštila je da je zatvoren i prelaz u Brnjaku.

"Na osnovu procene policije, kao i bezbednosnih mera, sve dok postoje blokade na putu u pravcu graničnog prelaza Brnjak, Kosovska policija je sada privremeno zatvorila i ovu graničnu tačku za saobraćaj", navodi se u saopštenju policije, prenosi Indeksonlajn.

Kako se navodi, s obzirom da su sada zbog barikada za saobraćaj zatvorena dva prelaza na severu zemlje, pozivaju se građani da za saobraćaj koriste ostale granične prelaze.

Građani Leposavića i Rudara postavili su barikade nakon što je uhapšen Dejan Pantić, a kako bi sprečili da ga odvedu u Prištinu.

Danas je počelo postavljanje nadzornih kamera u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Mitrovice, javlja portal Kallxo.

“Kako kažu iz privatne firme koja je postavila kamere, njihovo postavljanje je urađeno na zahtev Kosovske policije” – javlja Kallxo.

Dodaju da se postavljanje kamera vrši u vreme kada su na severu Kosova porasle tenzije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Jarinje

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BLOKIRAN ULAZ NA KOSOVO Oglasila se kosovska policija: Obustavljen saobraćaj ka Jarinju i Brnjaku zbog barikada

Izvor: Blic, 10.Dec.2022

Kosovska policija saopštila je da je nakon zatvaranja graničnog prelaza na Jarinju zatvoren i prelaz u Bernjaku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.