ŽUTI KARTON ZA KURTIJA! Zapadne diplomate zatražile odlaganje odluke o iseljavanju srpskih institucija

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2023, 16:38

ŽUTI KARTON ZA KURTIJA! Zapadne diplomate zatražile odlaganje odluke o iseljavanju srpskih institucija

Tenzije na Kosovu rastu.

Kako Kosovo onlajn saznaje, danas je iz jedne zapadne ambasade u Prištini zatraženo od gradonačelnika Severne Mitrovice Erdena Atića da još jednom odloži odluku o prinudnom iseljavanju srpskih institucija u zgradi u Bošnjačkoj mahali.

Prema poslednjim informacijama, Atić je navodno pozitivno odgovorio na taj zahtev i prinudno iseljavanje srpskih institucija iz zgrade u Bošnjačkoj mahali odloženo je za posle 14. septembra, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nakon predviđenog sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Briselu.

Podsetimo, Kosovska policija dobila je jutros dojavu da se u zgradi u Severnoj Mitrovici u kojoj su smeštene Kancelarija za KiM, Pokrajinska služba PIO fonda, kao i Kosovsko-mitrovački upravni okrug, nalazi eksplozivna naprava, ali se nakon toga ispostavilo da je dojava bila lažna.

Povodom toga se oglasio i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je rekao da Kurtijev "trik“ sa lažnom dojavom o bombi, kako bi iselio zaposlene u srpskim institucijama iz zgrade u Severnoj Mitrovici, nije uspeo.

Petković je na društvenoj mreži X dodao da je o svim događajima dodatno obavestio međunarodnu zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Srbi sa Kosmeta ostaju da noće u zgradi koju su im rekli da napuste

Izvor: 24sedam.rs, 07.Sep.2023

To je njihov odgovor na zahtev da napuste prostorije do ponoći, što je rok koji im je postavila administracija gradonačelnika Severne Mitrovice Erdena Atića

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.