ZSO nije u potpunosti u skladu s Ustavom

Izvor: Akter, 23.Dec.2015, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZSO nije u potpunosti u skladu s Ustavom

Kosovski Ustavni sud odlučio je da će Zajednica srpskih opština (ZSO) biti uspostavljena kao što je predviđeno prvim sporazumom iz Brisela

Kosovski Ustavni sud odlučio je da će Zajednica srpskih opština (ZSO) biti uspostavljena kao što je predviđeno prvim sporazumom koji su krajem avgusta u Briselu potpisali predstavnici Beograda i Prištine.

Sud je odluku doneo na zahtev predsednice Kosova Atifete Jahjage, ali je, kako se navodi, utvrdio da pojedini principi >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << sporazuma o ZSO nisu u potpunosti usklađeni sa kosovskim Ustavom, prenela je RTK 2.

Ovom odlukom, kako se navodi, prestaje privremena mera uvedena 10. novembra ove godine, kojom je suspendovana svaka aktivnost oko formiranja ZSO.

Kako se navodi, Odluka suda koja će biti objavljena u Sluzbenom listu, stupa na snagu odmah.

Sprazum je dostavljen na ocenu ustavnosti nakon višenedeljnih protesta tri opozicione parlamerntarne stranke koje zahtevaju povlačenje potpisa sa briseslkog sporazuma o formiranju ZSO.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.