ZLOČINAC BEZ IMALO SAVESTI: Haradinaj tvrdi da je politički talac

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2017, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZLOČINAC BEZ IMALO SAVESTI: Haradinaj tvrdi da je politički talac

Haradinaj je uhapšen 4. januara na aerodromu u Bazelu

Lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši premijer samoprozvanog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je politički talac koji se u Francuskoj drži na zehtev Srbije i da očekuje da će ga Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru osloboditi i omogućiti mu povratak na Kosovo.

- Ne postoji druga odluka osim oslobađanja iz ovog besmislenog zadržavanja. Sve navodi na to da je ovaj zahtev politički, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ja sam politički talac u Francuskoj na njihov zahtev - kazao je Haradinaj za Radio Slobodna Evropa.

po Interpolovoj poternici Srbije zbog optužbi za ratne zločine, a sud u Kolmaru trebalo bi danas u devet sati da odluči o zahtevu za njegovo izručenje.

Francuski sud ga je 12. januara uslovno pustio da konačnu odluku o izručenju čeka na slobodi u Francuskoj.

Na pitanje kako će reagovati u slučaju da sud donese odluku u korist Srbije, Haradinaj je odgovorio:

- Ja sam Albanac, rođen sam kao Albanac i služim svom narodu i svojoj zemlji. Zato sam ponosan i uvek ću ostati veran svom pravu. Dakle, ne priznajem jurisdikciju Srbije - kazao je Haradinaj.

On je dodao da ga na Kosovu čeka mnogo posla i da će dati svoj doprinos za napredak zemlje, s obzirom da, kako je rekao, stanje u zemlji nije dobro po pitanju vladavine prava, ekonomije i drugih stvari.

Haradinaja je 2012. godine Haški tribunal za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji oslobodio optužbe za ratni zločin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.