ZASTRAŠUJUĆI PODACI SA KOSMETA! Deset odsto više obolelih od RAKA: Dramatične posledice bombardovanja?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 14:42

ZASTRAŠUJUĆI PODACI SA KOSMETA! Deset odsto više obolelih od RAKA: Dramatične posledice bombardovanja?!

Radi se o tumorima kod odraslih, a ne o tumorima dece.

Tokom januara i februara ove godine na Kosovu i Metohiji je registrovano više od 300 novih slučajeva raka što je za 10 odsto više nego u istom periodu prošle godine, potvrdio je direktor Klinike za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Prištini Iljir Kurtiši, piše Telegrafi.

Kurtiši kaže da su faktori koji utiču na povećanje slučajeva ove maligne bolesti, genetika, životna sredina, starost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i pol.

- Ove godine u januaru smo registrovali 150 slučajeva, a u februaru oko 170, dakle preko 310 slučajeva za dva meseca. U odnosu na prva dva meseca 2023. Broj je veći za 10 do 12 odsto. Tako smo 2023. godine registrovali 2.130 osoba, dok je 2022. godine u Klinici za onkologiju registrovano i lečeno oko 1.750 novoobolelih. Radi se o tumorima kod odraslih, a ne o tumorima dece. Najčešći oblik ove bolesti kod žena je karcinom dojke, dok kod muškaraca dominira rak pluća, a odmah nakon ova dva oblika karcinoma dominira i tumor debelog creva - izjavio je Kurtiši, preneo je „Kosovo onlajn“.

Podsećamo da u delu srpske stručne javnosti postoji ozbiljna sumnja da su podaci povezani sa intenzivnim bombardovanjem toga prostora od strane NATO agresora na Srbiju 1999. godine. Između ostalih, takav stav je više puta zauzela i aktuelna ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Izvor: Srbija Danas
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Povećan kriminalitet na području Policijske uprave Vranje

Izvor: OkRadio.rs, 11.Mar.2024, 13:25

Februara 2024. godine registrovano je 108 krivičnih dela, što je više za 40 odsto u odnosu na prošlu godinu u istom periodu. Od toga 92 iz oblasti opšteg kriminala, 7 privrednog, 8  ekološkog, jedan visokotehnološkog, dok iz oblasti političkog kriminala nije registrovano nijedno krivično delo. Osumnjičeno...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.