ZABRINUT SAM Miroslav Lajčak sa predstavnicima Srpske liste o bezbednosnoj situaciji na KiM, danas sastanak sa Vučićem

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2023, 07:37

"ZABRINUT SAM" Miroslav Lajčak sa predstavnicima Srpske liste o bezbednosnoj situaciji na KiM, danas sastanak sa Vučićem

Predstavnici Srpske liste razgovarali su sinoć u Kosovskoj Mitrovici sa Lajčakom o političko-bezbednosnoj situaciji na prostoru KiM.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, kaže da ga je zabrinulo ono što je čuo tokom posete severu Kosova i Metohije i poručio da je potrebno izbeći svaku mogućnost eskalacije i u potpunosti se fokusirati na normalizaciju.

Lajčak, koji je u četvrtak boravio na KiM, naveo je na Tviteru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da mu je bilo važno da ponovo poseti sever KiM i razgovara sa različitim sagovornicima kako bi iz prve ruke stekao utisak o trenutnoj situaciji.

It was important for me to again visit the north of Kosovo and talk to different interlocutors in order to get my own firsthand impression of the current situation. What I heard left me worried. We need to avoid any possibility of escalation and fully focus on normalisation. pic.twitter.com/2opeOAKsgc

— Miroslav Lajčák (@MiroslavLajcak) May 11, 2023

- Ono što sam čuo zabrinulo me je. Moramo da izbegnemo svaku mogućnost eskalacije i da se u potpunosti fokusiramo na normalizaciju - poručio je Lajčak.

Predstavnici Srpske liste razgovarali su sinoć u Kosovskoj Mitrovici sa Lajčakom o političko-bezbednosnoj situaciji na prostoru KiM i tom prilikom preneli zabrinutost građana zbog kontinuirane represije režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nad Srbima na KiM, posebno na severu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.