ZA KOSOVO I METOHIJU IMA SAMO JEDNO REŠENJE: Vučić otkrio za koji predlog Albanci neće ni da čuju

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2021, 13:34

ZA KOSOVO I METOHIJU IMA SAMO JEDNO REŠENJE: Vučić otkrio za koji predlog Albanci neće ni da čuju

Predsednik Vučić pojasnio da Albanci neće ni da čuju za široku autonomiju

Kompromisno rešenje na KiM je jedino moguće rešenje i ako me pitate šta je kompromis - to ne znam da vam kažem, ali znam da svi zajedno do kompromisa moramo da dođemo, poručio je danas opredsednik Srbije Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije.

Vučić je naglasio da ako ne dođemo do kompromisnog rešenja da ćemo problem KiM ostaviti budućim generacijama.

- Kada čujem političare >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kada kažu - ponudićemo Albancima široku autonomiju. Pa nijedan Albanac to neće da čuje, nemojte sebe da zavravamo i lažemo, jer ne postoji nijedan Albanac koji to hoće da prihvati. Čujem onda kako mi to možemo da im damo. Mali smo mi da možemo nešto da određujemo Francuskoj, Nemačkoj i drugim zemljama, ali smo dovolno veliki da možemo da sebe štitimo od poniženja - istakao je Vučić.

Kaže da to veliki nisu razumeli, kao ni Priština i Aljbin Kurti koji mu je rekao u Briselu 10 puta kako je Bajden rekao da mora da dođe do međusobnog priznanja.

Predsednik Srbije naglasio je da je izdržao pritisak kada je bio u Beloj kući i imao hrabrosti da odbije kada su mu to tada tražili i da sada Kurti misli da može na to da ga natera.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Kompromisno rešenje za Kosovo je jedino moguće, šta je kompromis – ne znam

Izvor: Danas, 22.Jun.2021

Po pitanju Kosova, „kompromisno rešenje je jedino moguće. Kada me pitate šta je to kompromis - ne znam ali svi zajedno do toga moramo da dođemo. Ako ne ostavićemo problem generacijama koje dolaze“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja u Narodnoj skupštini Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.