Vulin sa ambasadorom Španije

Izvor: RTS, 19.Sep.2019, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin sa ambasadorom Španije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je sa ambasadorom Kraljevine Španije Raulom Bartolomeom Molinom. Na sastanku je istaknuto da dobri odnosi Srbije i Španije, neopterećeni otvorenim pitanjima, predstavljaju kvalitetnu osnovu za razvoj sveukupne bilateralne saradnje, uključujući saradnju u oblasti odbrane.
Aleksandar Vulin je zahvalio na principijelnom stavu Kraljevine Španije u vezi sa nepriznavanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ocenivši to kao pokazatelj prijateljstva prema Republici Srbiji i doslednost zvaničnog Madrida u poštovanju suverenosti drugih država.

Dodao je da Republika Srbija, takođe, snažno podržava teritorijalni integritet Kraljevine Španije.
Obe strane su saglasne da je međusobna podrška u zaštiti suvereniteta i poštovanja međunarodnog prava važna, a ambasador Molina je rekao da dobri odnosi Srbije i Španije, neopterećeni otvorenim pitanjima, predstavljaju kvalitetnu osnovu za razvoj sveukupne bilateralne saradnje, uključujući saradnju u oblasti odbrane, čiju krunu predstavlja zajedničko učešće u multinacionalnoj operaciji UNIFIL u Libanu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Zahvalnost Španiji po pitanju Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2019

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sastao se sa ambasadorom Španije Raulom Bartolomeom Molinom, kojem je zahvalio na principijelnom stavu te zemlje u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova. ..Vulin je ocenio da je to pokazatelj prijateljstva prema Srbiji i doslednost...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.