Vulin sa ambasadorom Kine: Bezrezervna podrška po pitanju Kosova i Metohije u SB UN

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2018, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin sa ambasadorom Kine: Bezrezervna podrška po pitanju Kosova i Metohije u SB UN

Ministar odbrane je ambasadoru zahvalio i na pozivu za učešće na međunarodnom bezbednosnom forumu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Kine u Beogradu Li Mančangom i zahvalio mu na principijelnom stavu Kine i bezrezervnoj podršci Srbiji po pitanju KiM u Savetu bezbednosti UN. Vulin je istakao da Srbija vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku uz potpunu posvećenost vojnoj neutralnosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pročitajte >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i:

Vulin i Li su naveli da su lični odnosi prijateljstva i međusobnog poštovanja dvojice vrhovnih komandanata i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Kine Si Ðinpinga dali veliki doprinos i ubrzali saradnju ministarstava odbrane dve zemlje.

Ministar Vulin je naglasio da je strateško partnerstvo Srbije i Kine svetao primer međunarodne saradnje i naglasio da je Kina strateški partner i jedan od najpouzdanijih prijatelja Srbije.

Takođe, da Ministarstvo odbrane daje svoj puni doprinos uspostavljenom odličnom nivou saradnje i odnosa dve prijateljske zemlje.

Vulin je ambasadoru zahvalio i na pozivu za učešće na međunarodnom bezbednosnom forumu koji će se održati u oktobru u Kini, a koji mu je zvanično uputio ministar nacionalne odbrane Kine Vei Fenghe.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vulin: Bezrezervna podrška Kine po pitanju KiM u SB UN

Izvor: B92, 10.Avg.2018

Beograd -- Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa ambasadorom Kine u Beogradu Li Mančangom...Vulin mu je zahvalio na principijelnom stavu Kine i bezrezervnoj podršci Srbiji po pitanju KiM u Savetu bezbednosti UN...Vulin je istakao da Srbija vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku uz potpunu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.