Izvor: RTS, 26.Maj.2022, 18:10

Vulin povodom izjave Klička: Ko poredi KiM i Donbas, neka bude spreman da u poređenju ide do kraja

Da Vitalij Kličko bilo šta zna o istoriji, znao bi da su Kosovo i Metohija deo Srbije i da nije moguće okupirati sopstvenu zemlju, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagujući na izjavu bivšeg ukrajinskog boksera i aktuelnog gradonačelnika Kijeva.
Aleksandar Vulin se oglasio povodom izjave bivšeg ukrajinskog boksera i aktuelnog gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička da se "Ukrajinci bore protiv ruskog režima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji pokušava da okupira njihovu zemlju, kao što su se Albanci nekada borili protiv srpskog okupatora".

"Da Kličko bilo šta zna o istoriji, znao bi da je Kosovo i Metohija deo Srbije i da nije moguće okupirati sopstvenu zemlju. Onaj ko poredi Donbas i KiM, mora biti spreman da u poređenju ide do kraja", poručio je Vulin, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Ako Kličko tvrdi, navodi Vulin, da su Albanci bili okupirani i da su se oružanom pobunom oslobodili Srbije i "srpskog okupatora", onda su, kaže ministar, i Rusi u Donbasu takođe "okupirani i imaju pravo da se oslobode ukrajinskog okupatora".
Ono što Kličko priznaje Albancima u Srbiji, moraće, smatra Vulin, da prizna i Rusima u Ukrajini.
"Oni koji se zaklinju u princip nepovredivosti teritorijalnog integriteta, moraju svoje uverenje da dokažu najpre na Srbiji. Srbija je dokazala da poštuje međunarodno pravo, šteta što to i drugi ne mogu da kažu za sebe", zaključio je Vulin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vulin o izjavi gradonačelnika Kijeva o poredjenju Kosova i Ukrajine

Izvor: Beta, 26.Maj.2022

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin, poručio je gradonačelniku Kijeva Vitaliju Kličku da "ono što on priznaje Albancima u Srbiji, moraće da prizna i Rusima u Ukrajini".Vulin je time odgovorio na izjavu Klička, bivšeg svetskog šampiona u boksu, da se Ukrajinci danas bore protiv...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.