Vulin odgovario Haradinaju: Ako Srbije nema, zašto sve ne završite bez nas?

Izvor: BKTV News, 25.Maj.2017, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin odgovario Haradinaju: Ako Srbije nema, zašto sve ne završite bez nas?

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da Kosovo i Metohija jeste Srbija, i da svaki put kada Albanci pomisle da nije, neka probaju da pod svojom zastavom sednu među priznate članice Ujedinjenih naciija i međunarodne zajednice.

"Ako Srbije nema i neće je biti na KiM, zašto se od Srbije traži da razgovara sa kosovskim Albancima i zasto prave skupove koje pre nego zakažu pitaju da li će Vučić doći i da li Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << hoće da razgovara. Ako Srbije nema zasto sve ne završe bez nas?", rekao je Vulin povodom izjave Ramuša Haradinaja da, kada on bude premijer, "Srbija neće postojati na Kosovu".

"Ako nema Srbije zašto KiM nije član UN i zašto i Haradinaj mora da se krije od poternica izdatih od Srbije, zašto albanski lobisti iz celog sveta prete i mole da Srbija ne sprečava učešće KiM u UNESCO-u, zašto KiM nema vojsku, zašto je najviša vlast na KiM Unmik i zašto sa KiM pasošima najviši predstavnici Albanaca jedva da mogu da napuste i prištinski aerodrom", dodaje se u izjavi.

KiM je po Rezoluciji 1244 teritorija pod privremenom upravom UN, a Haradinaj neosuđeni zlocinac na privremenoj slobodi, zaključio je Vulin.

Haradinaj: Srbija neće postojati na Kosovu

Kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je ranije danas u Peći da "Srbija neće postojati na Kosovu" kada on bude premijer."Nemamo nikakav nacrt (izazivanja) problema sa Srbijom, ali Srbija neće postojati na Kosovu. Dakle, srpska država neće imati nikakvu ulogu na Kosovu", rekao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ako Srbije nema na KiM, zašto sve ne završe bez nas?"

Izvor: B92, 25.Maj.2017

Beograd -- KiM jeste Srbija, i svaki put kada Albanci pomisle da nije, neka probaju da pod svojom zastavom sednu među priznate članice UN i međunarodne zajednice...To je izjavio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin..."Ako Srbije nema i neće je biti na KiM,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.