Vulin: Zdravstvo i prosveta stubovi opstanka na Kosovu

Izvor: Blic, 26.Nov.2013, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Zdravstvo i prosveta stubovi opstanka na Kosovu

Ministar zadužen u Vladi Srbije za Kosovo Aleksandar Vulin rekao je danas da život srpske zajednice na Kosovu počiva na dva suštinska oslonca: zdravstvu i prosveti, te da će ih Vlada Srbije ojačati.

"Sve što uradimo za zdravstvo i školstvo na Kosovu i Metohiji je direktno u funkciji boljeg života... Bez naše bolnice, univerziteta, škola, život ne bi mogao da se odvija na ovaj način na Kosovu i Metohiji i država Srbija će činiti sve što je u njenoj moći da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se život na Kosmetu poboljša", rekao je Vulin.

Ministar je danas posetio Dom zdravlja u Kosovskoj Mitrovici za koji je Kancelarija za KiM obezbedila najneophodnije aparate i opremu.

Vulin je zahvalio i Ministarstvu zdravlja Srbije što je omogućilo da 136 lekara koji su radili u Zdravstvenom centru pod ugovorom dobije status stalno zaposlenih, što u drugim delovima Srbije ne bi bilo moguće.

Vulin je ponovo pozvao Srbe s Kosova da 1. decembra masovno izađu na izbore i glasaju za kandidate koje podržava država Srbija.

Vulin je danas posetio crkvu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici čiji mu je starešina, protojerej Milija Arsović, uručio zahvalnicu za, kako je rekao, "bratski doprinos u freskopisanju crkve".

Šef Vladine kancelarije je zahvalio i pozvao Srbe na Kosovu da "budu jedinstveni, da se ne dele, da budu uz svoju državu, uz Crkvu" jer su to "institucije koje su održale srpski narod i koje će nastaviti to da rade".

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.