Vulin: Vlada će nastaviti da podržava Univerzitet u Prištini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2016, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Vlada će nastaviti da podržava Univerzitet u Prištini

Vlada Srbije će nastaviti da podržava Prištinski univerzitet i bez njega neće donositi nikakve odluke kao što nije donosila ni one o Kosovu i Metohiji bez predstavnika Srba sa Kosova i Metohije, izjavio je danas ministar za rad Aleksandar Vulin.

"Ljudi koji vode Univerzitet pokazali su stručnošću, znanjem i odgovornošću prema svojoj državi da zaslužuju poverenje i Vlade i studenata, ali i građana Kosovske Mitrovice", rekao je Vulin posle sastanka u Rektoratu Univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Prištini izmeštenog u Kosovskoj Mitrovici.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije ima jasnu orijentaciju da "srpski Univerzitet ostane srpski Univerzitet".

"Deca će ovde učiti po našim planovima i programima, finansiraće ga naša vlada. Ministarstvo prosvete je nadležno za naš Univerzitet. Ovde uče dobri i čestiti ljudi, uče ih dobri i čestiti ljudi", rekao je Vulin.

On je izrazio zadovoljstvo što je broj novoupisanih studenata iz godine u godinu veći.

"To samo govori o kvalitetu, o značaju te ustanove, ali nam to svakako govori da bez Univeriteta Kosovska Mitrovica ne može da bude isti onaj grad, Srbi bez Univerziteta na Kosovu i Metohiji ne bi mogli da opstanu, da traju i da se razvijaju, kao što sada traju", rekao je Vulin.

Rektor Univerziteta u Prištini Srećko Milačić zahvalio je na podršci Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića.

"Zdravstvo, obrazovanje i crkva su sveto trojstvo opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", poručio je Milačić.

Rektor je rekao da kvalitet studija najbolje dokazuju studenti koji su na postdiplomskim studijama u Beogradu, od kojih je jedan postigao najbolje rezultate na testu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.