Vulin: Unesko sačuvao razlog svog postojanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2015, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Unesko sačuvao razlog svog postojanja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je odlukom da odbije predlog o članstvu Kosova u Unesko, ta svetska organizacija sačuvala razlog svog postojanja - čuvanje kulturne baštine, a ne njenu predaju drugom narodu.

"Srpski narod danas je dokazao da je velik i u pobedi, kao što je hrabar i u porazu", rekao je Vulin Tanjugu, povodom odluke Generalne konferencije Unesko da odbije predlog o članstvu Kosova u toj svetskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizaciji.

Srbija je danas dokazala da je promenjena, da je ojačala, da je hrabrija i ponosnija nego što je bila, primetio je Vulin i naglasio da Srbija nije više zemlja o kojoj možete odlučivati i protiv koje možete odlučivati i bez nje i bez njenog pitanja.

"Ono što se pokušalo uraditi prijemom Kosova u Unesko, to je da se pokušalo dezavuisati potpuno Briselski sporazum, odvojiti ono što mislite da treba da pregovarate, a ono što ne treba - upotrebiti samo silu, danas se pokazalo kao nemoguće", ocenio je Vulin.

Vulin je istakao da je na zaštiti kulturne baštine srpskog naroda bila angažovana čitava država, od predsednika vlade, predsednika Republike, Srpske pravoslavne crkve, svih ministara u vladi, do čitavog naroda - svi kao jedan.

"Kosovo i Metohija danas mogu da kažu da su bliže svojoj suštini. Unesko je sačuvao razlog svog postojanja - čuvanje kulturne baštine, a ne predaja kulturne baštine drugom narodu, a posebno ne predaja kulturne baštine onima koji ne umeju da je cene, već umeju da je unište i da je povrede", istakao je Vulin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Unesko pokazao da je čuvar kulturne baštine

Izvor: B92, 09.Nov.2015

Unesko odbijanjem Kosova sačuvao razlog svog postojanja - čuvanje kulturne baštine, a ne njenu predaju drugom narodu, izjavio je Aleksandar Vulin..."Srpski narod danas je dokazao da je velik i u pobedi, kao što je hrabar i u porazu", rekao je ministar rada Tanjugu...Srbija je danas dokazala da je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.