Vulin: Srbi će glasati baš zato što hoće da im zabrane; Isufi: Vulin širi mržnju

Izvor: Press, 01.Okt.2013, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbi će glasati baš zato što hoće da im zabrane; Isufi: Vulin širi mržnju

"Vrlo je interesantno da Prištini smetam ja koji pozivam da Srbi izađu na izbore. A ne smetaju im oni koji pozivaju da se ne izađe na izbore. Vrlo zanimljiv paradoks. Nešto mi govori da sam ipak ja u pravu i da Priština ne želi da Srbi izađu na izbore i baš zato će izaći na izbore", rekao je Vulin. 

Predsednik komisije za unutrašnje poslove u skupštini Kosova Ahmet Isufi izjavio je juče da će ta komisija razmatrati posete i izjave Aleksandra Vulina na Kosovu. On je najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i mogućnost zabrane ulaska "ličnostima iz Srbije koje šire mržnju".

"Neće se dozvoliti da određene ličnosti iz Srbije koje dolaze na Kosovo šire mržnju, stvaraju nebezbedno stanje i nesigurnost za građane Kosova. Neće se dozvoliti ni Vulinu da svojim nastupima zloupotrebljava mogućnost koju mu daju za ulazak na Kosovo međunarodni faktor i kosovske institucije", kazao je Isufi u emisiji "Info magazin" u TV Klan Kosova. 

Vulin je danas u Kosovskoj Mitrovici sa ministrom prosvete, nauke I tehnološkog razvoja Tomislavom Jovanovićem prisustvovao svečanoj dodeli indeksa brucošima prištinskog Univerziteta I otvaranju novog studentskog doma u ovom gradu na severu Kosova.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Kosovski zvaničnici: Uzdržati se od zapaljivih poruka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Okt.2013, 16:06

Kosovski zvaničnici kritikuju provokativne i nacionalističke izjave koje srpski zvaničnici upućuju Srbima prilikom posete Kosovu, kao što su one Aleksandra Vulina. Kosovski Srbi navode da Vulin deli Srbe na Kosovu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.