Razmotriti posete i izjave Vulina

Izvor: B92, 30.Sep.2013, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Razmotriti posete i izjave Vulina"

Priština -- Predsednik komisije za unutrašnje poslove u skupštini Kosova Ahmet Isufi rekao je da će ta komisija razmatrati posete i izjave Aleksandra Vulina na Kosovu.

On je najavio i mogućnost zabrane ulaska "ličnostima iz Srbije koje šire mržnju".

"Nije istina da Kosovo nije zainteresovano da Srbi izlaze masovno na lokalne izbore. Spekulacije i neistine koje tokom poslednjih poseta na Kosovu daje Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vulin nisu u skladu sa demokratskim principima", rekao je Isufi u emisiji "Info magazin" u TV Klan Kosova.

Zbog toga, naveo je on, "kao i ranije mi ćemo veoma brzo u parlamentarnoj komisiji za unutrašnje poslove razmatrati posete i izjave Vulina i shodno zakonima i ustavu Kosova prodložiti skupštni Kosova dalje preduzimanje mera prema ličnostima koje dolaze na Kosovu iz Vlade Srbije", kazao je Isufi.

Govoreći o posetama Vulina Kosovu, Isufi je rekao da vlada, odnosno ministarstva unutrašnjih i inostranih poslova, treba da preduzmu mere i ako treba da se zabrani i ulazak onim ličnostima iz Srbije koje šire mržnju i stvaraju nebezbedno stanje i nesigurnost za građane Kosova.

"Neće se dozvoliti da određene licnosti iz Srbije koje dolaze na Kosovo šire mržnju, stvaraju nebezbedno stanje i nesigurnost za građane Kosova. Neće se dozvoliti ni Vulinu da svojim nastupima zloupotrebljava mogućnost koju mu daju za ulazak na Kosovo međunarodni faktor i kosovske institucije", kazao je Isufi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Isufi: Razmatraćemo Vulinove posete

Izvor: RTS, 30.Sep.2013

Komisija za unutrašnje poslove u skupštini Kosova će razmotrati posete i izjave Aleksandra Vulina na Kosovu, rekao predsednik te komisije Ahmet Isufi i najavio mogućnost zabrane ulaska "ličnostima iz Srbije koje šire mržnju"...Predsednik komisije za unutrašnje poslove u skupštini Kosova Ahmet...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.