Vulin: Sledeći sporazum o imovini ili o crkvi

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jul.2013, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Sledeći sporazum o imovini ili o crkvi

Direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da će se prvi sledeći sporazum Beograda i Prištine odnositi ili na imovinu ili na crkvu i kulturno nasleđe Srba na Kosovu.

Aleksandar Vulin

Vulin je na skupu u Privrednoj komori Srbije rekao da se Srbija neće odreći "ni jednog dinara ni fabrike" na Kosovu, i da ne priznaje privatizacije u kojima nije učestvovala.

 

"Srbija ulaže stotine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << miliona evra na Kosovu i Metohiji i to mora da bude priznato", rekao je Vulin i dodao da je predviđeno da Zajednica srpskih opština ima svoju imovinu, i da se mora videti šta od imovine država može da prenese Zajednici.

 

Vulin je dodao da Srbija godinama nije znala šta ima i čime raspolaže na Kosovu, i dodao da je vreme da se ti podaci prikupe i da se izađe sa konkretnim zahtevom za zaštitu te imovine. On je kazao da očekuje konkretne predloge privrednika za zaštitu

imovine na Kosovu, i da su prihvatljivi svi koji su statusno neutralni.

 

"Srbija neće da prizna Kosovo, ona insistira na zaštiti ekonomskih interesa i interesa svog naroda", rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Irinej: Važna podrška Rusije u zaštiti svetinja na KiM

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jul.2013, 16:48

Njegovo preosveštenstvo patrijarh srpski Irinej izjavio je danas u Petrogradu da srpske svetinje na Kosovu i Metohiji treba da ostanu "u naručju srpskog naroda koji ih je podigao" i zahvalio Ruskoj pravoslavnoj crkvi (RPC) i državi Rusiji na podršci Srbiji po ovom pitanju...Patrijarh Irinej i patrijarh...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.