Vulin: Rumunija je uvek bila uz Srbiju

Izvor: RTS, 04.Dec.2017, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Rumunija je uvek bila uz Srbiju

Srbija zna koliko joj podrška rumunskog naroda znači, znamo koliko međunarodno pravo može da zahvali Rumuniji zato što se jedna tako važna i velika zemlja striktno pridržava međunarodnog prava, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.
Rumunija na taj način čuva pravo Srba na Kosovu da žive na svojoj zemlji, a državi Srbiji omogućava da veruje da će međunarodno pravo na kraju nadvladati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << silu, rekao je Vulin posle susreta sa ministrom odbrane te zemlje Mihajom Viorelom Fiforom i potpisivanja Sporazuma o saradnji.

Vulin je dodao da se "najdublje zahvaljuje" rumunskoj vladi i narodu na poziciji kada je u pitanju Kosovo, kao i principijelnoj poziciji i pomoći na evropskom putu Srbije.
"Gde god je bilo potrebno, Rumunija je bila uz Srbiju", napomenuo je Vulin.
On je zahvalio i na podršci i razumevanju Rumunije na politici vojne neutralnosti Srbije i "potrebi da budemo svoji na svome, da jačamo svoju odbranu i da nismo pretnja nikome".
Potpisivanjem sporazuma o odbrani obavezali smo se na još bolju komunikaciju i saradnju i to je nešto što znači značajan napredak u odnosima naših zemalja i armija, konstatovao je Vulin.
Na sastanku je, kako je naglasio, razgovarano i o oblastima u kojima dve zemlje imaju zajedničke brige – "posledice migrantske krize, religijski fanatizam, organizovani kriminal".
Fifor je ocenio da je potpisivanje sporazuma o saradnji u oblasti odbrane važno za obe zemlje, jer je Srbija jedan od najboljih prijatelja Rumunije, sa tradicionalno dobrim partnerskim odnosima.
On je rekao da je sa Vulinom razgovarao o bilateralnoj saradnji, kao i o bezbednosnim izazovima, jer je za njegovu zemlju region Zapadnog Balkana od strateške važnosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Rumunija i Srbija nemaju nijedno otvoreno pitanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2017

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ministrom nacionalne odbrane Rumunije Mihajom-Viorelom Fiforom u zgradi Starog Generalštaba...Posle ceremonije svečanog dočeka ministri su održali sastanak, kojem su prisustvovali i načelnici generalštabova Vojske Srbije i Vojske Rumunije general...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vulin sa rumunskim kologom: Naše države nemaju nijedno otvoreno pitanje (FOTO)

Izvor: RTV Pink, 05.Dec.2017, 12:39

Ministar Vulin je istakao da su Srbija i Rumunija prijateljske zemlje i iskoristio priliku da zahvali za poziciju rumunske vlade i rumunskog naroda kada je u pitanju Kosovo i Metohija, saopstilo je resorno ministarstvo.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.