Izvor: RTS, 04.Okt.2020, 18:23

Vulin: Rama da bira reči kada govori o zločinima

Reagujući na izjave Edija Rame, ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da premijer zemlje u kojoj se nalazi "žuta kuća", mesto gde su Srbima vadili organe i prodavali ih, morao bi da bude mnogo pažljiviji i da bira reči kada govori o zločinima.
Rama je rekao je da postoji jednostavna istina koja se ne može promeniti - "da je srpska vojska napala Kosovo, a ne obrnuto, kao odgovor Aleksandu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vulinu na navode o velikoj Albaniji".

"Ja sam mislio da je Edi Rama danas otvorio usta da bi osudio pokušaj ubistva srpske dece u školi u Donjoj Brnjici. Umesto toga, 'on hvali i brani ubice i teroriste iz tzv. OVK'", rekao je Vulin u ergeli "Karađorđevo", gde se održava manifestacija "Kup Vojske Srbije", navodi se u saopštenju.
Kako je rekao, "premijer zemlje koja podržava ubice iz tzv. OVK" morao bi na kolenima da kleči i traži izvinjenje od pobijene srpske dece pre nego što traži da se njemu bilo ko za bilo šta izvini.
Vulin je naveo da Ramu u Srbiji niko neće napasti ukoliko osudi teroriste iz tzv. OVK za ubistvo i silovanje dvanaestogodišnje devojčice u selu Klečka, od strane braće Mazreku i ako, kako kaže, "jednom stvarno bude poželeo mir".
Dodao je i da Ramu u Srbiji niko neće osuditi "ako već jednom kaže da je protiv toga da se "Šiptari ujedine u "velikoj Albaniji i razbiju još tri ili četiri države na Balkanu da bi oni stvorili svoju".
"Neka to kaže i eto imaće svaku podršku u Srbiji, a dotle gadi mi se čovek koji 'pravi veliku Albaniju', a govori o miru", zaključio je Vulin.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vulinu predstavljena nulta serija komandno-izviđačkih vozila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2020, 15:03

Modernizacijom postojećih sredstava Vojska Srbije pametnije koristi budžetska sredstva i povećava svoje sposobnosti, rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin prilikom posete Vojnotehničkom institutu...On je naglasio da će vojska nastaviti da se oprema, da nijedno naše sredstvo neće biti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.