Vulin: Pobuna Srba na Kosovu i Metohiji nije nemoguća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Nov.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Pobuna Srba na Kosovu i Metohiji nije nemoguća

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da nije isključeno da se Srbi na Kosovu i Metohiji pobune, ako kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti nastavi s pokušajima da ih podeli.

"Svojim pokušajima da podeli Srbe na Kosovu i pronađe među njima one kojima je Tirana bliža od Beograda, Aljbin Kurti rizikuje ne samo da Srbi napuste institucije Prištine već i da se otvoreno pobune.

Priština uz zemlje koje su priznale Kosovo traži da Srbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prestanu da slušaju Beograd. Neka paze šta žele, jer im se želja može ispuniti" rekao je Vulin.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, on je upozori Kurtija da, ako "posluša (jednog od lidera srpske opozicijej Dragana) Đilasa i postavi Radu Trajković ili nekog od Srba za koga niko nije glasao i koji nisu u Srpskoj listi, preuzima odgovornost za sve što će se desiti na KiM".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministar Vulin: Pobuna Srba na KiM nije nemoguća

Izvor: Večernje novosti, 10.Nov.2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin upozorio na akcije Aljbina Kurtija Ministar odbrane Aleksandar Vulin upozorio na akcije Aljbina Kurtija.- Svojim pokušajima da podeli Srbe na Kosovu i pronađe među njima one kojima je Tirana bliža od Beograda Aljbin Kurti rizikuje ne samo da...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.