Vulin: Ne odustajemo od severa Kosova

Izvor: Mondo, 09.Feb.2013, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Ne odustajemo od severa Kosova

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je večeras da neće biti odustajanja od institucija Srbije na severu pokrajine i da će se nastaviti s finansiranjem njihovog rada.

"Mi ćemo nastaviti da finansiramo sve što postoji. Plate i socijalna davanja će stići prvog, računi za struju će stići i sve ono što čini normalan život, nastaviće se", rekao je Vulin za jagodinsku televiziju "Palma plus".

On je rekao da Srbija neće dati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sever Kosova za datum početka pregovora o pridruživanju EU.

"Ne zato što smo ja i ova vlada velike patriote, već to nije moguće. Ja se nadam da će naši evropski prijatelji to razumeti i da neće to ni tražiti", rekao je Vulin.

On je ocenio da bi ukidanjem srpskih institucija nastao egzodus preostalih Srba, dok oni koji ostanu u pokrajini ne bi imali od čega da žive.

Komentarišući rezoluciju o Kosovu koju je pre dva dana usvojio Evropski parlament, Vulin je rekao da ona nije obavezujuća, kao i da je Srbija zahvalna na principijelnoj poziciji pet članica Evropske

unije
koje nisu priznale nezavisnost Kosova.

"Ranijih godina se nije ni malo vodilo računa šta misli Srbija, sada se ipak počelo voditi računa. To je spor proces, ali se nešto promenilo", kazao je Vulin.

(Beta Foto Tanjug Edib Tahirović)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Jagodina

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Srpske institucije ostaju

Izvor: B92, 10.Feb.2013, 00:08

Jagodina -- Direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin kaže da nema odustajanja od institucija Srbije na severu pokrajine i da će se nastaviti s njihovim finansiranjem..."Mi ćemo nastaviti da finansiramo sve što postoji. Plate i socijalna davanja će stići prvog, računi za struju će stići i...

Nastavak na B92...

Vulin: Nastavićemo da finansiramo sve institucije na severu Kosova

Izvor: Blic, 10.Feb.2013

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je večeras da neće biti odustajanja od institucija Srbije na severu pokrajine i da će se nastaviti s finansiranjem njihovog rada. ..- Mi ćemo nastaviti da finansiramo sve što postoji. Plate i socijalna davanja će stići prvog, računi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.