Vulin: Jedino Vučićeva politika vodi rešavanju problema KiM

Izvor: BKTV News, 25.Sep.2018, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Jedino Vučićeva politika vodi rešavanju problema KiM

Mnogi rade na tome da se kosovsko pitanje nikada ne reši i otpori koje savlađuje Aleksandar Vučić su ogromni, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministar je komenatrisao izjavu predsednika Srbije da je "prva runda" dobijena za one koji se bore za nezavisno i suvereno Kosovo.

"Nikome osim Srbiji nije u interesu da se kosovsko pitanje reši i svi će raditi da se kosovsko pitanje nikada ne >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << reši. Velike sile će raditi na tome da Srbija ni slučajno ne odlučuje samo o sebi i da Srbija ni slučajno ne bude rešena kada je u pitanju Kosovo i Metohija. I naravno da su otpori koje savlađuje Aleksandar Vučić veći od Srbije i ogromni su. Sama činjenica da je pokrenuo rešavanje pitanja Kosova i Metohije govori o njegovoj ličnoj i političkoj hrabrosti", naglasio je Vulin.

Prema njegovim rečima, rešavati pitanje Kosova i Metohije i doći do toga da se uopšte razgovara o tome, jeste nešto čemu niko nije mogao da se nada.

"Za velike zemlje Zapada, Kosovo je nezavisna država i o tome nema šta da se razgovara. Sad su prvi put i oni počeli da obraćaju pažnju na to šta Srbija govori i šta Srbija misli, a svima im je u interesu da Srbija ne reši kosmetsko pitanje, već da zauvek bude ucenjivana i da zauvek postoji nešto što će moći da je sprečava kad god napreduje i kada god nešto dobro uradi. Aleksandar Vučić to radi na izuzetan način i radi to sa takvom hrabrošću, da to niko nije radio decenijama iza nas", poručio je ministar Vulin.

Brnabićeva na prijemu kod Trampa: Zahvalila sam mu se za razumevanje i otvorenost prema Srbiji

On je dodao da "jedino što vidi kao nadu da će kosovsko pitanje zaista biti rešeno najviše što se može u korist Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, jer je to politika koju vodi predsednik Vučić i ni jedna druga, navodi se u saopštenju.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin:Jedino Vučićeva politika vodi rešavanju problema KiM

Izvor: Večernje novosti, 25.Sep.2018

Mnogi rade na tome da se kosovsko pitanje nikada ne reši i otpori koje savlađuje Aleksandar Vučić su ogromni, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin Mnogi rade na tome da se kosovsko pitanje nikada ne reši i otpori koje savlađuje Aleksandar Vučić su ogromni, izjavio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.