Vukomanović: Srbi na Kosovu i Metohiji treba da izađu na izbore

Izvor: BKTV News, 07.Jun.2014, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukomanović: Srbi na Kosovu i Metohiji treba da izađu na izbore

Potpredsednica SPS – a i šefica poslaničkog kluba te stranke Dijana Vukomanović pozvala je Srbe da izađu sutra na parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji i da budu jedinstveni, ocenjujući da će na taj način institucionalizovati svoje pravo glasa i odlučivanja.

Vukomanovićeva je naglasila da država Srbija ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ali da će izlazak na izbore Srba koji su tamo opstali biti veliki napredak za njih.
Ona je rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za TV Pink da je to garantovano briselskim sporazumom i da prištinske vlasti nisu očekivale da će Srbi izaći na izbore.
Vukomanović je ocenila da će kada Srbi na KiM uđu u kosovske institucije međunarodna zajednica sa mnogo više pažnje moći da prati ostvarivanje njihovih prava.
“Ovako su rasuti po lokalnim samoupravama, u toku je formiranje i Zajednice srpskih opština što je isto novina. Tako hoćemo da ojačamo poziciju Srba na KiM, a ključna je institucionalizacija”, istakla je Vukomanović
Izvor: tanjug.rs.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

LDP i SPO pozvali Srbe da izađu na izbore na Kosovu

Izvor: Press, 07.Jun.2014

U saopštenju LDP se navodi da Srbi na Kosovu i Metohiji, treba sami da pronađu svoj interes za učešće na predstojećim izborima, jer će samo tako moći da odlučuju o unapređenju svog položaja.."Srbi na Kosovu moraju misliti na sebe i svoje živote i zbog toga je neprihvatljivo da se iz Beograda...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.