Vuk Jeremić: Odbacivanje francusko-nemačkog plana je nacionalni interes Srbije

Izvor: Beta, 29.Apr.2023, 13:42

Vuk Jeremić: Odbacivanje francusko-nemačkog plana je nacionalni interes Srbije

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je odbacivanje francusko-nemačkog predloga o kosovskom pitanju među najvažnijim nacionalnim interesima Srbije, i da je jedini način da se to učini referendumom."Odbacivanjem tog sporazuma sačuvali bismo naš narod, svetinje i kulturno nasleđe na Kosovu i Metohiji i sprečili stvaranje Velike Albanije. Srbija bi po odbacivanju plana trebalo da pristupi formiranju državnih organa na severu pokrajine koji su rasformirani protivustavnim Briselskim sporazumom", rekao je Jeremić televiziji Prva, a saopštila je Narodna stranka.On je naveo da je u Srbiji neophodno jedinstvo kako bi pitanje Kosova i Metohije bilo rešeno, a da se jedinstvo može postići na referendumu.Upitan o predlogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se raspiše referendum o njegovom legitimitetu, Jeremić je odgovorio da Vučić "misli da se sve oko njega okreće i da i neki ljudi oko Vučića veruju u to"."Mi smo danas, međutim, kao narod u veoma teškoj situaciji i ne bi trebalo da se izjašnjavamo o Vučiću, nego o tome da li ćemo prepustiti naš narod, crkve i manastire Aljbinu Kurtiju i da se na naše oči formalno otcepi deo naše teritorije, što se nije dogodilo ni pod NATO bombama. Referendum je način da odbacimo tu sramotu", rekao je Jeremić.Prema ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Odbacivanje francusko-nemačkog plana je nacionalni interes Srbije

Izvor: Blic, 29.Apr.2023

Predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić izjavio je danas da je odbacivanje francusko-nemačkog plana za Kosovo i Metohiju među najvažnijim nacionalnim interesima Srbije i da je jedini način da se to učini referendum na kojem bi građani rekli odlučno ne tom planu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.