Vučić u UN: Srbija nikad neće pristati na poniženja u rešavanju kosovskog pitanja

Izvor: Beta, 24.Sep.2020, 00:11

Vučić u UN: Srbija nikad neće pristati na poniženja u rešavanju kosovskog pitanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija (GS UN) da Beograd veruje da će dijalogom moći da se dodje do rešenja kosovskog pitanja, ali da nikad neće pristati na poniženja.Na 75. godišnjem zasedanju GS UN, prvi put virtuelnom, sa snimljenim govorima šefova država ili vlada, Vučić je rekao da je polazna tačka u dijalogu Beograda i Prištine ne sme da bude "ponižavajuća i neprihvatljiva" za Srbiju, što predstavlja nezavisnost Kosova."Verujemo da će posle dugog i teškog dijaloga moći da se dodje do rešenja, ali budite uvereni da Srbija nikada neće pristati na poniženja. Za nas nije prihvatljivo ništa što nije kompromis kojim obe strane moraju biti podjednako zadovoljne ili nezadovoljne", kazao je Vučić.Ocenio je da je prvi korak obnova dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem EU, posle 20 meseci zastoja, ali je kao veliki iskorak opisao i nedavno potpisivanje vašingtonskog sporazuma Srbije i Kosova o normalizaciji ekonomskih odnosa."Koristim ovu priliku da istaknem i pohvalim veoma konstruktivnu i važnu ulogu koju je u postizanju sporazuma imala administracija predsednika SAD Donalda Trampa koja je posvećena pronalaženju trajnog i održivog rešenja za ovo važno pitanje", naveo je predsednik Srbije.Vučić je rekao da članstvo u Evropskoj uniji ostaje spoljnopolitički ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić u UN: Srbija nikad neće pristati na poniženja u rešavanju kosovskog pitanja

Izvor: Danas, 24.Sep.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija (GS UN) da Beograd veruje da će dijalogom moći da se dođe do rešenja kosovskog pitanja, ali da nikad neće pristati na poniženja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.