Vučić u UN: Ne dozvolite prijem Kosova u Unesko!

Izvor: Mondo, 21.Sep.2017, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u UN: Ne dozvolite prijem Kosova u Unesko!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio u Ujedinjenim nacijama. Evo koje su njegove osnovne poruke...

 Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da radi na unapređenju odnosa u regionu radi zajedničke budućnosti u Evropskoj uniji.

On je, u generalnoj debati u UN, rekao da je očuvanje mira uslov broj jedan za prosperitetnu budućnost.

Postizanje političkog rešenja za Kosovo prioritet >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je za Srbiju, rekao je predsednik.

Vučić je ponovio da Srbija ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, i pozvao članice UN da se ne dozvoli prijem Kosova u Unesko.

Predsednik je rekao da Srbija ima jaku argumentaciju za to što se protivi tom prijemu u UNESKO i podsetio da su Albanci na Kosovu i Metohiji uništavali naše crkve, spomenike, kulturno nasleđe...

Dodao je i da je sve u briselskom dijalogu Beograda i Prištine postignuto uz teške kompromise, dodavši da za četiri godine dijaloga niko nije stradao u međuetničkim tenzijama na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Srpski predsednik istakao je i da Srbija želi da bude deo EU, ali ne želi da Srbi i drugi narodi na Balkanu budu tretirani na drugačiji način od onih koji su postali članovi posle 2003. godine.

Pacoli: Kosovo ima dovoljno glasova za Unesko

Srbija štiti svoju slobodu, nezavisnost i suverenitet i poštuje demokratske principe, rekao je Vučić i naveo da Srbija neće odustati od politike vojne neutralnosti, koja je politika mira i budućnosti.

Vučić je rekao da Srbija ima najbolje odnose sa Rusijom i Kinom i da se tih odnosa ne stidi.

Dogovoreno! Dolazi nam TrampMakron Vučiću: Znam da si veliki lider...Vučić: Tramp mi rekao da ličim na nekog košarkaša

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.