Vučić tokom susreta s Irinejom: Položaj Srbije nije nimalo lak

Izvor: Cafe.ba, 20.Jan.2015, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić tokom susreta s Irinejom: Položaj Srbije nije nimalo lak

- Premijer Srbije Aleksandar Vučić informisao je tokom današnjeg susreta patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineja o prošlonedjeljnoj posjeti Kosovu i zamolio ga za razumijevanje teškoća s kojima se država suočava

Premijer Srbije Aleksandar Vučić informisao je tokom današnjeg susreta patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineja o prošlonedjeljnoj posjeti Kosovu.

Vučić je tokom razgovora s Irinejom naglasio da položaj Srbije nije nimalo lak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << />
Vučić je istakao da Srbija mora postupati odgovorno, mudro i jedinstveno, te dodao da je takav pristup potreban u rješavanju svih problema s kojima se država suočava, a značajno mjesto u tome zauzima dijalog sa Srpskom pravoslavnom crkvom, prenosi se iz Vlade Srbije nakon susreta koji održan iza zatvorenih vrata.

"Predsednik srpske vlade iskazao je zahvalnost patrijarhu srpskom Irineju na njegovom stalnom zalaganju za jedinstvo srpskog naroda i zamolio ga za razumevanje teškoća sa kojima se država suočava", saopšteno je iz vlade Srbije.

Irinej je pohvalio trud koji vlada Srbije ulaže u preporodu države, i izrazio želju za češćim susretima s predstavnicima državnog rukovodstva.

Sastanku u Patrijaršiji SPC-a prisustvovali su i ministar pravde Nikola Selaković, episkop Raško-prizrenski Teodosije, kao i vikarni episkop toplički Arsenije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić informisao patrijarha Irineja o posjeti Kosovu

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2015

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić informisao je danas patrijarha srpskog Irineja o prošlonedjeljnoj posjeti Kosovu i Metohiji i zahvalio Njegovoj svetosti za stalno zalaganje za jedinstvo srpskog naroda...Vučić je istakao da položaj Srbije nije nimalo lak ali da se mora postupati odgovorno,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.