Vučić se oglasio povodom pretnji Rame i Tačija o ujedinjenju Kosova i Albanije

Izvor: Telegraf.rs, 20.Apr.2017, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se oglasio povodom pretnji Rame i Tačija o ujedinjenju Kosova i Albanije

Premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da izjave vezane za ujedinjenje Albanije i Kosova ostaju samo u domenu želja, ali je zamolio njihove protagoniste da ne izlaze u javnost sa tako nečim, jer to ne doprinosi dobrim odnosima u regionu.

Vučić je na konferenciji za štampu rekao da je to reagovanje Srbije na izjavu albanskog premijera Edija Rame.

- Takve izjave ne doprinose stvaranju atmosfere saradnje i rada na zajedničkim projektima - rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Vučić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je dodao i da je svima jasno da se to neće dogoditi bez obzira na nečije želje.

- Mi nikoga nećemo da vređamo, nećemo da pretimo nikakvim izjavama. Razmišljamo pre svega o ekonomskom napretku Srbije - kazao je on u vezi nedavnih izjava albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o ujedinjenju Albanije i Kosova.

Premijer Srbije je pozvao predstavnike Evropske unije da reaguju na te izjave i ocenio da bi, kada bi on izjavio da svi Srbi treba da žive u istoj državi, verovatno bio okačen u Briselu na jarbol, umesto neke od zastava koje tamo vise.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Da sam ja rekao nešto o ujedinjenju Srba u regionu, "VISIO" bih u Briselu UMESTO ZASTAVA (VIDEO)

Izvor: Blic, 20.Apr.2017

Premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da izjave vezane za ujedinjenje Albanije i Kosova ostaju samo u domenu želja, ali je zamolio njihove protagoniste da ne izlaze u javnost sa tako nečim, jer to ne doprinosi dobrim odnosima u regionu...- Mi ih molimo, ponavljam, molimo...

Nastavak na Blic...

Marković (JS) traži da Grci reaguju na izjave Albanaca o Srbiji

Izvor: Blic, 20.Apr.2017

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma zamolio je danas grčku vladu da "malo češće reaguje na nepravde nad Srbijom" od strane kosovskih Albanaca i premijera Albanije Edija Rame...- Siguran sam da određene probleme sa Albancima imaju i Grci. Rama neće uspeti da napravi veliku Albaniju i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.