Vučić se obraća javnosti u 13 časova (TV B92, TV Prva)

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 20:01

Vučić se obraća javnosti u 13 časova (TV B92, TV Prva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se naciji danas u 13 i dati analizu izbora na severu Kosova i Metohije.

Podsetimo, na vanredne izbore u četiri opštine na severu KiM izašlo je 1.566 Albanaca i 13 Srba, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. Petković je precizirao da su na severu Kosovske Mitrovice glasale dve osobe srpske nacionalnosti, u Leposaviću sedam, u Zvečanu četiri, a nijedna u Zubinom Potoku.

Ranije danas Vučić je naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Srbi neće nikoga drugog ni da slušaju i ničijim tuđim interesima da služe, već da Srbi hoće da služe svojim interesima, i da hoće mir sa svima.

"Danas se održavaju izbori za okupacionog gaulajtera na severu Kosova i Metohije. Nameravaju da uspostave vlast onih koji ne mogu da dobiju ni jedan ili dva odsto glasova, koji ne žive na severu KIM. I za sve to tražili su naše odobrenje i našu saglasnost, a ja sa ponosom moram da vam kažem, da je do ovog trenutka izašlo svega nekoliko Srba, nisam preterao, svega nekoliko Srba u sve četiri opštine zajedno", rekao je Vučić na obeležavanju Dana žrtava genocida NDH u Jasenovcu i Donjoj Gradini.

Obraćanje predsednika Srbije možete da pratite uživo na TV B92 i TV Prva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petković: Na kosovske izbore izašlo 13 Srba

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Apr.2023

Petar Petković, direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, izjavio je da je na izborima na severu Kosova 23. aprila glasalo 13 osoba srpske nacionalnosti. „Pobednik ovih izbora je srpski narod na Kosovu, koji ih je bojkotovao jer ne želi okupaciju", izjavio je Petković na konferenciji za medije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Samo 13 Srba izašlo na izbore na sjeveru KiM

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2023

BEOGRAD - Na izbore u četiri opštine na sjeveru Kosova danas je izašlo 1.566 Albanaca i 13 lica srpske nacionalnosti, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Drecun: Izbori predstavljaju najblaže rečeno sumrak demorkatije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2023

Predsednik skupštinskog Odobra za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, izjavio je da je očekivano da izlaznost Srba na severu KiM bude manja od jedan odsto i naglasio da današnji izbori predstavljaju, najblaže rečeno, sumrak demokratije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Jablanović: Očekujem poništavanje juče održanih izbora na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2023, 10:30

Predsednik Partije kosovskih Srba i jedini srpski kandidat za gradonačelnika Leposavića koji je svoju kandidaturu povukao tri dana pre juče održanih izbora Aleksandar Jablanović, izjavio je danas da očekuje poništavanje glasanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Rezultati izbora na KiM predstavljaju novu političku realnost": Predsednik - mi ćemo glasati protiv članstva Kosova u Savetu Evrope

Izvor: 24sedam.rs, 24.Apr.2023

Komentarišući izjavu portparola EU Petra Stanoa da je potrebno da se ubrza dijalog između Srba sa severa KiM i prištinskih vlasti, Vučić je rekao da Srbi baš to neće

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.