Vučić sa Bajdenom: Rama i Kosovari stižu u Beograd

Izvor: Mondo, 16.Avg.2016, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Bajdenom: Rama i Kosovari stižu u Beograd

U narednih meseca dana u Beograd će doći albanski premijer Edi Rama i predstavnici Albanaca sa Kosova, najavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare s potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom.

Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Američki potpredsednik nalazi se u jednonevnoj poseti Beogradu u okviru regionalne ture, a među temama o kojima je razgovarao sa srpskim premijerom veoma je važna tema dijalog Beograd - Priština i odnosi zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na Balkanu.

"Razgovarali smo o tri veoma važne teme, a to su bilateralni odnosi SAD i Srbije, dijalog Beograda i Prištine, o mogućem napredaku u budućnosti, a treća tema jesu regionalni odnosi i ono što se odnosi na sve to - evropski put Srbije", rekao je Vučić na konferenciji.

Vučić je najavio dolazak premijera Albanije Edija Rame i predstavnika Albanaca sa Kosova u Beograd.

"Za Vladu Srbije nije problem da preuzme odgovornost za greške naših sunarodnika, a verujemo da će to da učine i mnogi drugi jer je stradalo mnogo i Srba i Albanaca", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da je poseta potpredsednika SAD veliki dan za Srbiju.

BAJDEN:LIDERSTVO SRBIJE IZUZETNO VAŽNO ZA REGION

Potpredsednik SAD Džozef Bajden je poručio je danas da je Srbija ključni politički i ekonomski kamen temeljac za ceo region.

Srbija u EU - interes SAD

Američki potpredsednik rekao je da SAD podržavaju evropski put Srbije zato što je to u interesu SAD."U interesu SAD je da Srbi napreduju i ja to stvarno verujem", rekao je Bajden na konferenciji za novinare. Srbija mora da bude deo Evropske unije, rekao je Bajden, dodajući da je to u interesu i Srbije i Evrope.

 Bajden je rekao da je ujedinjen i miran region Zapadnog Balkana izuzetno bitan za celu Evropu, a u tom smislu je govorio o značaju Srbije za region.

"Srbija predstavlja kamen temeljac politički i ekonomski za ceo reigon i liderstvo Srbije izuzetno je vazno za ovaj deo Evrope", poručio je Bajden i dodao da izuzetno poštuje i liderstvo Aleksandra Vučića, koje je pokazao, kako je rekao, u važnim situacijama.

"Gospodine premijeru, prešli ste ogroman put da biste svoju zemlju učinili pobednikom na mnogim poljima, i predsednik Obama i ja poštujemo liderstvo koje ste pokazali u mnogim trenucima, posebno u odnosima sa Hrvatskom", rekao je Bajden, obraćajući se Vučiću.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Rama dolazi u Beograd

Izvor: B92, 16.Avg.2016

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u narednih meseca dana u Beograd doći albanski premijer Edi Rama...Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare s potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom rekao da će u Beograd doći i neki predstavnici Albanaca s Kosova..Premijer...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.