Vučić pozvao kosovske Srbe na jedinstvo

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Dec.2016, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić pozvao kosovske Srbe na jedinstvo

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je predstavnike Srba sa Kosova i Metohije, na sastanku u Beogradu, pozvao na jedinstvo i poštovanje odluka koje su zajednički donete.

Nakon otvaranja fiskulturne sale u jednoj osnovnoj školi u Obrenovcu, Vučić je rekao da je Srbima sa Kosova na jutrošnjem sastanku preneo da su bilo kakve podele loše i da je do sada bio ponosan na to što su se uvek mudro ponašali i vodili računa i o interesima Srba u pokrajini i o interesima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << države.

"To je sve, očekujem njihov odogovor", rekao je Vučić i dodao da planira da Božić sačeka sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji.

Vučić je jutros razgovarao sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije kako bi se rešio sukob unutar Srpske liste kao i to što je deo poslanika, iz Pokreta socijalista (PS), odstupio od politike koju podržava zvanični Beograd.

Sukob u Srpskoj listi, između poslanika SNS i PS, dogodio se i zbog smene kosovskog ministra za lokalnu samoupravu Ljubomira Marića iz SNS, i postavljanja Mirjane Jevtić iz Vulinove stranke na njegovo mesto.

Komentarišući tok Briselskog dijaloga, Vučić je podsetio da ni posle tri godine od dogovora nije formirana Zajednica srpskih opština na Kosovu a da su se vlasti u Prištini, umesto da se bave ispunjavanjem preuzetih obaveza, "bavile pokušajima kupovine Srba".

On je ponovio da će Vlada Srbije nastaviti da u tom procesu, ne preteći nikome, štiti prava naroda i interese države.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.